You are currently viewing Miért érdemes céges e-mail címet használni?

Miért érdemes céges e-mail címet használni?

Miért használjunk külön címet a céges levelekhez? Hogyan nézzenek ki a céges e-mail címek, és hogyan kezeljük őket?

A bizalom kiépítése nagy jelentőséggel bír az online térben, ahol nincs személyes kapcsolat, és ahol a látogatók gyakran találkoznak korábban még nem hallott cég nevével. A bizalomépítést nagyban segíti a megfelelő e-mail cím használata is. Ha egy üzenet a cegnev@freemail.hu címről érkezik, az sokkal kevésbé tud hiteles lenni, mint az info@cegnev.hu-ról jövő. 

Mit értünk céges e-mail cím alatt?

A céges e-mail cím tehát azt jelenti, hogy a vállalati honlap domain neve jelenik meg a címben is. Így ha a Legjobb Cég honlap címe a www.legjobbceg.hu, akkor a munkatársak az info@legjobbceg.hu címről, vagy a munkatars.neve@legjobbceg.hu címről intézik a céges levelezést. 

Sokkal professzionálisabb hatása van, ha Gmail vagy Freemail fiók helyett domaines címet használunk. A címzettek rögtön látják, hogy mely cégtől kapták a levelet, és azt is, hogy ez egy hivatalos e-mail címe a vállalatnak. Nem egyszerűen Jutkával leveleznek, hanem a Legjobb Cég munkatársával, akit amúgy Juditnak hívnak. Másrészt elősegíti a brandépítést, hiszen minden kiküldött levél tudatosítja a márkanevet a címzettben. Ezért fontos, hogy ez szerepeljen a névjegykártyákon és minden más anyagon is, hogy ezzel is növelje a márka, vagy a cég hírnevét.

Hogyan lehet vállalati e-mail címünk?

A legfontosabb feltétel, hogy rendelkezzünk egy domain névvel – fontos, hogy ez a cég, vagy a márka nevére utaljon, és ez mutasson a cég honlapjára – ezt a nevet használjuk a céges e-mail címekben is. A Pantograph Webstúdió korlátlan számú céges e-mail címet biztosít a domain név mellé. Így létrehozhatunk egy központi e-mail címet, külön egyet-egyet a részlegeknek, sőt az összes munkatárs is kaphat saját címet. Így biztosak lehetünk abban, hogy cégel levelezése professzionális hatást kelt.

Hogyan használjuk?

Az céges e-maileket könnyen kezelhetjük bármely ingyenes levelező kliens segítségével, néhány paraméter beállítása után. De akár a Gmail felületét is használhatjuk erre, annak minden szolgáltatásával együtt. Összefoglalva: az üzleti levelezésre használjunk céges e-mailt, a hétköznapi életben pedig nyugodtan használhatjuk a Gmailt, Freemailt és társait.